Deport Olan Yabancıların Türkiye’ye Giriş Yasakları Nasıl Kalkar?
Türkiye’ye giriş yasağı olan yabancıların(deport olan yabancıların)Türkiye’ye giriş yasakları nasıl kalkar? Hangi giriş yasakları kalkar? Hangileri kalkmaz?
Türkiye’de hakkınızda koyulan bir giriş yasağı varsa ve süresinin dolmasını beklemeden Türkiye’ye geri gelmek istiyorsanız, Türkiye’nin dış temsilciliklerinden vize almanız gerekiyor.
Vize almadan Türkiye’ye giriş yapamayacağınızı lütfen unutmayın.
Türkiye’den;

- Fuhuş gerekçesiyle,
- Çalışma izni olmadığı halde çalıştığınız tespit edildiği için,
- Türkiye’ye illegal yollardan giriş yaptığınız için,
- Şartlı giriş ihlali nedeniyle Türkiye’ye giriş yasağı aldıysanız,
- Türkiye’den çıkış yapmanız size tebliğ edildiği halde size verilen süre içerisinde Türkiye’den çıkış yapmadığınız için Türkiye’ye giriş yasağı aldıysanız,
Sürenin dolmasını beklemeden Türkiye’ye geri gelmek isterseniz sadece aile birleşim vizesine başvuru yapmanız halinde vize başvurunuzun olumlu sonuçlanma ihtimali bulunmaktadır.

Vize başvurunuz olumlu sonuçlanırsa Türkiye’ye giriş yapabilirsiniz. Tabii Türkiye’ye giriş yaparken varsa çıkışta seyahat masraflarını ve idari para cezalarını da ödemek zorundasınız.
Aile birleşim vizesine başvuru yapabilmeniz için;
- Türk vatandaşı ile evli olmanız veya,
- Türk vatandaşı çocuklarınızın olması,
- Ya da Türk vatandaşı anne veya babanızın olması,
- Ya da Türkiye’de çalışma izni ile çalışan birinci dereceden yabancı uyruklu yakın akrabanızın olması gerekmektedir.
Bahsettiğimiz nedenlerden dolayı Türkiye’ye giriş yasağınız varsa aile birleşim vizesi haricinde kalan çalışma vizesini öğrenci vizesine çevirme ya da tedavi, turistik veya ticari amaçlı vize başvurusu yaparak olumlu sonuç alma şansınız neredeyse imkansız.
Öte yandan sadece vize veya ikamet ihlali gerekçesiyle işlenen kodlar olarak ifade edilen Ç-101, Ç-102, Ç-103, Ç-104, Ç-105, Ç-120 Tahdit kodlarından Türkiye’ye bir ay ila 5 yıl arasında süreli bir giriş yasağı aldıysanız, imkanınız varsa önce Aile birleşim vizesini, yoksa
- Türkiye’de bir işvereniniz varsa çalışma vizesini,
- Türkiye’de üniversite eğitimi almak istiyorsanız öğrenci vizesini,
- Türkiye’de tedavisi yarım kalan bir hastalığınız varsa tedavi amaçlı vizeyi,
- Türkiye’de ticaret yapıyorsanız ticari amaçlı vizeyi,
- Ve son olarak da Türkiye’den bir yakınınız tarafından davetiye gönderilirse Turizm amaçlı vizeyi almak üzere başvuruda bulunabilirsiniz.
Vize başvurusu olumlu sonuçlanırsa Türkiye’ye gelebilir, girişte varsa yine idari para cezanızı ödeyerek Türkiye’ye giriş yapabilirsiniz.
Burada yeri gelmişken bir konunun altını önemle çizmemiz gerekiyor.
Vize başvurusu yapmak size vize çıkacağı anlamına gelmez. Vize başvurunuzun ne kadar olumlu sonuçlanma ihtimali varsa bir o kadar da olumsuz sonuçlanma ihtimali var. Bunu unutmayın.
Kıymetli okurlar ve ziyaretçilerimiz;
Türkiye’ye giriş yasağınız varsa bize mutlaka yazın, durumunuzu inceleyelim. Bakalım sizin için bir şeyler yapabilir miyiz? Sizin için hangi türden vizeye başvurmak daha avantajlı olur? Buna birlikte karar verelim.
Varsa sorularınız için bizi çalışma saatleri içerisinde arayabilir danışmanlık hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.
Yoruma kapalı.